Verhalen

Wat voor type koffiedrinker ben jij op je werk?

Op de werkvloer heb je te maken met diverse collega’s, verschillende persoonlijkheden en dus ook meerdere koffietypes. Waar de één continu met een koffie to-go de deur uitsprint, neemt de ander juist alle tijd voor een koffiepraatje. Wij zetten zes verschillende koffiedrinkers op een rij. Welke type ben jij?

Wat voor type koffiedrinker ben jij op je werk (1)Wat voor type koffiedrinker ben jij op je werk (1)

#1 De altijd haast-drinker

In de ene hand een laptoptas, in de andere een koffie to-go beker. Een snelle groet en door. Je kent ze vast wel, die collega’s die altijd van afspraak naar afspraak vliegen. Dit noemen wij de typische altijd haast-drinkers. Deze collega’s nemen het niet zo nauw met de perfecte kop koffie, als er maar voldoende cafeïne in zit om wakker te blijven tijdens alle meetings.

#2 De coffee addict

“Zo, nu eerst een kop koffie”, is de lijfspreuk van de coffee addict. Zonder koffie functioneert dit type koffiedrinker niet. Cafeïne is nodig om op gang te komen én te blijven. In de ochtend drinkt de coffee addict het liefst een espresso, maar aan het eind van de dag mag dit ook een luchtige cappuccino zijn. Zolang er maar koffie in zit.

#3 De energy boost-drinker

De energy boost-drinker heeft zijn koffie nodig om scherp te blijven. In de ochtend wordt dit type koffiedrinker wakker met een sterke ristretto en gedurende de dag krikt hij zijn energiepeil een aantal keer op met een espresso. Het liefst met lekker veel suiker voor die éxtra boost.

#4 De koffieleut

Ken jij – of bén jij – die collega die altijd op de hoogte is van wat er op kantoor speelt? Waar je altijd bij terechtkunt voor de laatste kantoorroddels? De koffieleut is het type kantoorkoffiedrinker dat uitgebreid de tijd neemt voor koffiemomentjes en een praatje bij de koffieautomaat nooit afslaat. Ook wel de (koffie)koning van de smalltalk genoemd.

#5 De tryhard

Dit type koffiedrinker op kantoor houdt wel van de gezelligheid rondom koffie, maar lust zelf eigenlijk helemaal geen koffie. Daarom drinkt hij een latte macchiato, flat white of cappuccino. En dan het liefst ook nog met melk en suiker. Zo kan de tryhard toch meedoen aan het praatje in de koffiecorner.

#6 De kantoor barista

Een koffieliefhebber pur sang die het liefst zou werken in een hippe koffietent. Maar helaas. Daarom neemt de kantoor barista zijn skills mee naar het werk. Iedere kop koffie wordt met zorg gezet, niet alleen voor zichzelf, maar ook voor collega’s. Koffie schenken als een waar kunstwerk, daar weet dit type kantoorkoffiedrinker wel raad mee.

Biaretto is er voor ieder koffiedrinker type

Welk type kantoorkoffiedrinker jij ook bent, Biaretto biedt voor ieder wat wils. Met onze verschillende koffiesoorten , koffieproducten en koffieautomaten kunnen jij en je collega’s nog urenlang – of juist heel snel – genieten van een perfecte kop koffie.