Beeld HK1

Biaretto koffie: (h)eerlijke kwaliteit

Alleen de beste bonen ter wereld komen in aanmerking voor de Biaretto koffie.
KOFFIE VAN TOPKWALITEIT

KOFFIE VAN TOPKWALITEIT

Het proces om de juiste koffie voor ons merk samen te stellen, begint al bij het selecteren van de juiste bonen. Alleen de beste bonen van de wereld zijn goed genoeg voor de Biaretto koffiemelanges. Daarom selecteren we onze bonen op kwaliteit en testen we meerdere malen of deze kwaliteit ook echt behouden blijft. Alleen zo kunnen we voor jou de perfecte mix maken.

Beeld HK2

Herkomst

De Biaretto koffie bestaat uit een kwalitatieve melange van Arabica- en Robusta koffies geselecteerd uit Zuidoost-Azïe en Midden- en Zuid-Amerika. Onze bonen komen van gerenommeerde koffieboeren, lokale coöperaties en regio's net boven en onder de evenaar zoals Brazilië, Peru, Honduras, Nicaragua, Mexico, Indonesië, Vietnam en Uganda. Ook wel de koffiegordel genoemd. Hier gedijt de koffiebes het beste. Onze medewerkers in deze regio's testen en selecteren iedere dag de beste bonen. Ze werken samen met de lokale bevolking en ondersteunen zo tegelijkertijd de gemeenschap.

Beeld HK3

Eerlijke koffie

Goede koffie is ook eerlijke koffie. Daarom kiezen we onze koffieboeren zorgvuldig en werken we alleen samen met plantages die transparant en verantwoord gerund worden. Maar onze leveranciers maken niet alleen lokaal eerlijke prijsafspraken, ook met onze Nederlandse leveranciers hebben we de beste afspraken gemaakt om tot de juiste prijs-kwaliteitverhouding te komen.

Beeld HK4

Koffieproces

Het inkoopteam van onze Nederlandse leveranciers weet iedere keer weer de juiste groene (ongebrande) koffiebonen in handen te krijgen. Deze koffiebonen worden vervolgens vanuit de lokale koffieboeren getransporteerd naar de Nederlandse fabrieken. Dit transport gebeurt in bijna alle gevallen via transport per zeevracht. Na aankomst in Nederland testen we de koffiebonen op diverse momenten op de afgesproken kwaliteit. Nadat de bonen zijn ingekocht en gecontroleerd, worden ze geroosterd in een van onze gespecialiseerde branderijen. De koffiebonen worden allemaal in Nederland gebrand. Hier stellen onze koffiespecialisten ook de Biaretto melanges samen. Het juiste mengsel voor Biaretto staat vast, maar de bonen kunnen verschillen. Door elke keer weer de juiste mix van bonen samen te stellen, zorgen onze specialisten ervoor dat de smaak van Biaretto elke levering gewaarborgd blijft. Zo drink jij op ieder moment van je (werk)dag koffie van dezelfde topkwaliteit.

Beeld H5

Meer weten over de koffie van Biaretto?

Neem dan contact op met een van de Biaretto-partners, zij vertellen je er graag meer over.