Beeld DA 1Beeld DA 1

Eerlijk en duurzaam geteeld

De melanges zijn gecreëerd met de meest duurzaam geteelde bonen. En ook nog eens allemaal gecertificeerd!

Biaretto en duurzaamheid gaan hand in hand

Duurzaamheid en kwaliteit zijn bij Biaretto onlosmakelijk met elkaar verbonden. We creëren onze melanges dan ook niet alleen met de beste, maar ook met de meest duurzaam geteelde bonen. Onze producten zijn allemaal gecertificeerd. We vertellen je graag hoe wij, met de kennis en strenge kwaliteitseisen van onze leveranciers, een duurzaam productieproces bewaken. We zijn pas tevreden als het eindproduct aan onze hoge standaard voldoet.

Rainforest Alliance

Biaretto koffie is Rainforest Alliance gecertificeerd, wat betekent dat Biaretto voldoet aan de richtlijnen die Rainforest Alliance heeft opgesteld voor duurzame koffieteelt. Zo moeten boeren onder andere rekening houden met bodembeheer (zoals compostering), watergebruik en -besparing, en afvalverwerking. Ook wordt er gekeken naar arbeidsomstandigheden: boeren moeten voldoen aan bepaalde criteria op het gebied van gezondheid, veiligheid en arbeidsrecht. Een Rainforest Alliance-certificering helpt boeren om betere gewassen te produceren, zich aan te passen aan klimaatverandering, hun productiviteit te verhogen en kosten te verlagen. Lees hier meer over Rainforest Alliance.

Rainforest Alliance png

Climate Neutral Cerified

Van onze Biaretto koffie is de CO2-voetafdruk berekend vanaf de teelt van de koffieplanten, de ontwikkeling van de koffieboon, de productie, het transport en de verpakking! Door dit goede inzicht in de CO2-uitstoot vanaf de plantage tot en met de eindgebruiker, kunnen wij gericht reduceren door bijvoorbeeld zoveel als mogelijk energie te besparen bij de productie. We compenseren de resterende CO2-uitstoot door te compenseren via diverse klimaatprojecten over de hele wereld. Door een onafhankelijke toetsing is gecontroleerd dat wij voldoen aan de criteria in de standaard: www.climateneutralcertification.com.

climate-neutral-certified

Groenbalans: CO2-neutraal ondernemen

Naast Climate Neutral Certified, zijn een aantal van onze producten gecertificeerd gecompenseerd via Groenbalans.

De uitstoot van de koffie gecertificeerd met Groenbalans is gecompenseerd van boer tot productie. Groenbalans helpt bij het inzicht krijgen in de footprint, deze zover mogelijk terug dringen en het laatste stuk volgens de gold standard te compenseren. Groenbalans werkt met verschillende, door het WNF goed gekeurde, projecten over de hele wereld om de uitstoot te compenseren. Voor meer informatie over de werkwijze van Groenbalans kijk je op: https://www.groenbalans.nl/.

Groenbalans label Carbon footprint kleur

Biologisch

Het assortiment van Biaretto bevat ook twee biologische varianten: een biologische bonenkoffie en een biologische snelfiltermaling. Onze biologische koffie is niet of nauwelijks bewerkt om de gezondheid van de bodem en het ecosysteem te bevorderen. Goed voor mens en milieu!

biologisch logo eu

Koffie is één van de meest populaire drankjes ter wereld. Met een jaarlijkse consumptie van zo'n 9 miljoen ton koffie, kun je je voorstellen dat de productie ervan veel impact heeft op onze planeet. Biaretto doet er alles aan om onze negatieve impact op mens en milieu te beperken. Zodat jij nog beter kan genieten van jou kopje koffie.

Beeld DA 2

Meer weten over ons duurzaam beleid?

Neem dan contact op met een van de Biaretto-partners, zij vertellen je er graag meer over.