Veelgestelde vragen over Biaretto

Je kunt onze Biaretto koffie kopen bij een van de aangesloten verkooppunten. Deze zijn te vinden via de verkooppuntenzoeker.

FreshBrew koffie is gemalen koffie en betekent letterlijk vertaald vers gebrouwen koffie. De koffiebonen van Fresh Brew koffie ondergaan een speciale branding en maling. Ze worden eerst gebrand en daarna één dag weggelegd om af te koelen. Hierdoor verdwijnen de gassen die tijdens het brandproces zijn ontstaan.

FreshBrew koffie is ideaal voor piekmomenten. Een kopje zetten duurt namelijk ongeveer 30 seconden. Heet water staat 15 seconden in contact met de gemalen koffie om vervolgens in ongeveer 15 seconden onder hoge druk door een filter te worden gedrukt. Door dit snelle proces kun je dus grote hoeveelheden koffie in korte tijd zetten. Let wel; je hebt een speciale freshbrew koffiemachine nodig om freshbrew koffie te kunnen zetten.

Als je kijkt naar het zetproces van freshbrew koffie lijkt dit het meest op filterkoffie. Het grote verschil is dat freshbrew koffie echter veel sneller wordt gezet dan filterkoffie. Ook kun je freshbrew koffie per kopje zetten, waardoor je nooit te veel of te weinig koffie zet.

Instantkoffie is te vergelijken met oploskoffie. Instantkoffie wordt gemaakt van vers gezette koffie dat na het zetten gelijk wordt gedroogd. Hierdoor blijft er koffie-extract over. Dit wordt vervolgens ingevroren op -40 graden. Omdat het wordt bevroren, verandert de koffie in ijs. Dit ijs wordt vermalen tot korrels. De korrels worden in een vriesdroog kamer gelegd. In deze kamer zorgt warme lucht ervoor zorgt dat het ijs stoom wordt en er alleen poeder overblijft.

Instantkoffie is ideaal voor bedrijven waar er korte pauzes zijn of piekmomenten waarop veel mensen tegelijkertijd koffie willen hebben. Het is snel klaar want er hoeft alleen maar water aan het poeder worden toegevoegd.

Alle producten van Biaretto zijn gecertificeerd. Zo zijn de reguliere producten UTZ-gecertificeerd en de biologische producten RFA-gecertificeerd. Zo zorgen we ervoor dat dat de duurzaamheid van de Biaretto producten wordt gewaarborgd en dat er een goede afhandeling met de boeren plaatsvindt.